Eerste keer aan de snellader

Vandaag de auto voor het eerst aan de snellader gehangen. Ik was onderweg van Lelystad naar de beeldentuin in Uitweg voor BBQ van ons team. Op de terugweg zou ik via Almere rijden zodat een collega mee kon rijden. De afstand was net iets te groot om zonder lader te kunnen afleggen.

TheNewMotion (fantastische namen hebben die nieuwe bedrijfjes) en Allego zijn bezig met het uitrollen van een aantal snelladers in Nederland. Een aantal van deze palen vind je bij AC Restaurants. Tot oktober kun je daar gratis laden.

Vandaag onze ZOE voor het eerst aan de snellader in De Meern gehangen. Wat een fantastische ervaring is dat. Mits, je op de startknop hebt gedrukt natuurlijk. De eerste paar minuten zat ik te wachten tot het laden zou beginnen, maar in het Dashboard bleef “controle” staan.  Ik terug naar de paal, bleek dat ik nog op een startknop moest drukken. En prompt hoorde ik het laden beginnen en na een korte tijd ging ook de koelfans om de accu koel te houden aan.

Echt supersnel laden is dit. Na een kop hot chocolate was de auto van 56% naar meer dan 91% geladen.

Snelladen bij AC Restaurant in De Meern

Valse start

Joepie, op donderdag 31 juli konden we onze nieuwe gadget ophalen, de ZOE, bij de dealer in Harderwijk. Het was lekker weer, eigenlijk best wel warm. Op weg naar ons huis in Lelystad de climate control aangezet. Maar het bleef toch wel aardig warm. ‘s Avonds natuurlijk nog een ritje gemaakt, twijfelde toch over die airco. Verwarming eens geprobeerd, ook weinig verschil. Airco maakt ook geen gezond geluid, dus maar uitgezet.

Volgende dag terug naar de dealer. Leek hen ook niet helemaal in orde maar het probleem zat in het hoogspanningsgedeelte van de auto waar dealer Harderwijk niet aan mag komen. Dus auto achtergelaten en een Clio als leenauto mee gekregen. De auto zou in Apeldoorn worden bekeken.

Uiteindelijk bleek het climate systeem geen vloeistof te bevatten. Op woensdag 8 augustus konden we de auto nogmaals ophalen. Airco en verwarming deden het duidelijk, een heel verschil.