Rode neus

Vandaag vindt het concert plaats in Amersfoort. Maar vooraf wil ik nog even naar Amsterdam om bij Broekmans en van Poppel een contrabasconcert van Bottesini te kopen. Kan ‘m ook wel via de post bestellen maar dat duurt mij te lang, ik wil ‘m dit weekend nog even bestuderen. Lelystad – Amsterdam – Amersfoort is zo’n 120km. Moet op 1 lading kunnen.

In Amsterdam is op het Concertgebouwplein nog een 11kWh lader beschikbaar. Daar toch nog even een halfuurtje aan de lader gezet zodat ik iets meer speling heb. Na mijn bezoek aan B&P nog even langs de AH voor m’n avondeten (krentenbollen en wat fruit). Terug in de auto mijn zus gebeld. Zij speelt ook mee in Flehite. Of ze mee wil rijden, vond ze een goed idee. Dus nog even een tussenstop gemaakt in Baarn.

Na Baarn gelijk door naar Amersfoort. Ik was van plan ‘m daar aan de lader te zetten op korte afstand van de kerk waar het concert plaats vindt. Maar helaas, dat plan ging in eerste instantie niet door. De lader aan de Hugo de Grootlaan 22 leverde een rode neus op bij de ZOE. Voor het eerst dat mij dat overkomt. H’m, we waren al niet zo op tijd, dus eerst maar bij de kerk geparkeerd. Snel naar binnen voor de inspeelrepetitie. Oeps, ze waren al bezig. Bij het binnenlopen konden we snel even horen hoe het orkest in de kerk klinkt, was best mooi. Op het podium had je daar geen notie van.
Na de repetitie de auto aan de lader aan de Vondellaan gezet. Die deed het wel volgens verwachting. Kon ik met volle lading weer terug naar Lelystad rijden.

Onderhoud nodig?

Gisteravond zat ik in de auto om naar orkest te gaan. Gaat plots een oranje sleutel icoon branden en verschijnt een informatie melding in het scherm. “Onderhoud nodig”. Huh?

Gezocht in het onderhoudsboekje, melding verschijnt alleen als de onderhoudsinterval is verlopen. Maar de eerste onderhoudsbeurt hoeft pas na een jaar of bij 30.000km. We hebben de afgelopen 4 maand best veel gereden maar nog geen 30.000km. De teller staat nu rond de 8000km.

Vandaag wilde ik toch in Arnhem gaan werken dus onderweg maar even langs de dealer in Harderwijk. De dealer wist het ook niet precies en belde naar de ZE Dealer in Apeldoorn. Die had het een keer eerder meegemaakt en dacht dat de reset van de fabriekstand niet was uitgevoerd bij aflevering. Nou ja, geen ernstige storingsmelding dus.

In Arnhem was er gelukkig nog een plekje vrij aan de laadpaald in de parkeergarage.

Aan het begin van de avond vertrokken uit Arnhem naar Amersfoort voor de generale repetitie bij Flehite Sinfonietta. Morgen concert aldaar. Op dezelfde lading ‘s avonds laat terug gereden naar Lelystad. Totale rit van 110km, met 30km range over bij 4 graden celsius. Maximum aangehouden snelheid 104km/u.