Texel

Dit weekend hebben we familieweekend op Texel. Een ideale lokatie voor een EV. Vanuit Lelystad hebben we voornamelijk 80 km wegen om er te komen, alleen de dijk Lelystad-Enkhuizen is 100km/u max. Kortom lekker zuinig rijden. Lelystad – Den Helder is 90 km, moet dus geen enkel probleem opleveren.

IMG_20140905_181222

Als je in de rij voor  de boot naar Texel staat valt het goed op wat de voordelen van een elektrische auto zijn. Stel je voor dat iedereen elektrisch rijdt, wat een rust en schone lucht, ook voor de boot-werkers.

Op Texel zijn genoeg laadpalen te vinden. Zelfs aan het strand kun je de auto aan het elektriciteitsnetwerk hangen. Alleen de mobiele internetverbinding werkt op Texel niet overal zoals we gewend zijn. Dat is wel vervelend omdat de app dan ook niet kan laten zien waar de laadpalen precies zijn en of ze bezet zijn.

Bij het vakantiehuisje hebben we de noodlaadkabel, net nieuw gehaald, ingezet. Op 230V laden met 10A, dan moet je wel geduld hebben. Niet dat het nodig was om te laden via de noodlaadkabel.

 

Leave a Reply