Texel – Lelystad – Terlet – Nijkerk – Lelystad

Vanochtend zijn we teruggereden vanaf Texel naar Lelystad. Thuis de auto gelijk aan de lader gehangen, deze is inmiddels opgewaardeerd naar 11kW. Weet niet meer hoeveel procent lading de accu nog had maar binnen 2 uur was deze weer vol. Voor de zweefvliegclub ZC Flevo zou ik een onderdeel halen bij servicecentre Terlet bij Arnhem. Ik wilde deze rit combineren met een bezoek aan een snellader.

Nadat ik bij Terlet was geweest ben ik onderweg gegaan naar AC Restaurant aan de Amstersedamse weg in Arnhem. Maar ik had eigenlijk nog een groter bereik over dan ik van te voren had ingeschat. Onderweg de plannen aangepast. Ik had nog genoeg kilometers over om de snellader van AC Restaurant Stroe te halen en dat punt kon ik goed combineren met een overwacht bezoek aan mijn ouders in Nijkerk.

Op de site ac-lader.nl het adres gezocht van de snellaadpaal. Maar dat was in eerste instantie niet zo slim. Het adres klopte wel, het restaurant was prima te bereiken via dat adres. Alleen de laadpaal stond op het parkeerterrein welke alleen via de snelweg benaderbaar was. Dus, even omgereden naar de dichtsbijzijnde oprit. Bij aankomst bij de snellader had ik nog ruim 20% lading over.

IMG_20140908_155759 IMG_20140908_155917

Na wat gegeten en gedronken te hebben was de lading alweer toegenomen tot ruim 96%. Volgens de lader was daarvoor 10,82 kWh gebruikt, het leek mij wat weinig, maar ja wat maakt het uit de laadpaal is tot 1 oktober nog gratis.

Op deze lading ben ik doorgereden naar Nijkerk en vervolgens naar huis in Lelystad.

Leave a Reply