Bijna leeg

Vandaag de batterij bijna leeg gereden. Ik had mijn Ipad op de zweefclub in Biddinghuizen laten liggen en wilde die even ophalen. De ZOE gaf aan dat er nog 45 km gereden kon worden, de club is 20 km rijden dus dat moest wel lukken. Bij aankomst op de club was de range inderdaad 20 km afgenomen en kon er nog 25 km gereden worden.
Na mijn Ipad gepakt te hebben kon ik weer plaats nemen in de auto voor de terugweg. Vreemd genoeg was mijn range ineens teruggelopen naar 21 km. Tijdens de rit nam het verschil tussen range en te rijden kilometers langzaam aan weer toe tot 5 km. De navigatiesoftware vond het maar niks en gaf aan dat mijn eindbestemming niet te bereiken was en vroeg een laadpunt toe te voegen. Het laadpunt dat hij voorstelde was echter het laadpunt bij mij thuis haha.

IMG_20140919_084140

Eerst krijg je een low battery signaal. Er gaat een oranje battery lampje knipperen en de range wordt ook in het oranje weergegeven.

IMG_20140919_084335Na een tijdje, weet niet precies wat de grens is, ┬ábegint de ZOE ‘m toch te knijpen en geeft een geluidsignaal. Op dat moment wordt er geen range meer aangegeven maar verschijnen er rode streepjes. Het schijnt dat je dan ook verminderd vermogen tot je beschikking hebt, maar dat heb ik niet gemerkt.

Thuis aangekomen gelijk maar aan de lader gezet. De resterende lading bleek nog 5% te zijn. Daar zou ik in principe nog 7,5km mee kunnen rijden.

IMG_20140919_085307

Leave a Reply