Woon-werk

Vandaag weer eens naar Arnhem gereden. Doorgaans werk ik in Amsterdam, maar vandaag vanwege wat afspraken dus naar Arnhem. Had de snelste route ingepland in de navigatie, dat betekent Lelystad, Harderwijk, Apeldoorn en dan via A1, A50 naar Arnhem. Maar dat plan ging niet door, op de A50 stond een vrachtwagen in brand geladen met gasflessen en geparkeerd bij een benzinestation. Briljante combinatie. Dus geen A50.
De navigatie van de ZOË kan ook en eco route berekenen wat een energie zuinige route moet opleveren. Op dit traject geeft hij dan meestal een route via Otterlo aan. Maar vandaag wilde hij toch via Apeldoorn. Ook de navigatie was op de hoogte van de afsluiting op de A50 en stuurde mij via Hoenderloo. Niet de meest snelle route, maar inderdaad een energie zuinige route. Bij aankomst, na 80km, had ik nog 54%aan lading. Dus in principe zou ik zonder laden weer thuis kunnen komen. Maar ik hoop toch echt dat de terug reis sneller verloopt.

Ik was onlangs door collega’s op de hoogte gebracht dat er in de parkeergarage van de ING een lader was. Vandaag is het de tweede keer dat ik m daar aansluit. Na de gebruikelijke controle geeft de auto een geschatte laadtijd van meer dan 8 uur. Dat is wel erg langzaam. Maar als ik 5,5 uur later bij de auto kom is hij al lang en breed klaar met laden. Vreemd, meestal klopt z’n voorspelling beter.

Terugweg ging inderdaad sneller. Maximum snelheden gereden. Thuis gekomen staat de range op 75km en de batterijlading op 45%. Niet slecht.

Leave a Reply