Onderhoud nodig?

Gisteravond zat ik in de auto om naar orkest te gaan. Gaat plots een oranje sleutel icoon branden en verschijnt een informatie melding in het scherm. “Onderhoud nodig”. Huh?

Gezocht in het onderhoudsboekje, melding verschijnt alleen als de onderhoudsinterval is verlopen. Maar de eerste onderhoudsbeurt hoeft pas na een jaar of bij 30.000km. We hebben de afgelopen 4 maand best veel gereden maar nog geen 30.000km. De teller staat nu rond de 8000km.

Vandaag wilde ik toch in Arnhem gaan werken dus onderweg maar even langs de dealer in Harderwijk. De dealer wist het ook niet precies en belde naar de ZE Dealer in Apeldoorn. Die had het een keer eerder meegemaakt en dacht dat de reset van de fabriekstand niet was uitgevoerd bij aflevering. Nou ja, geen ernstige storingsmelding dus.

In Arnhem was er gelukkig nog een plekje vrij aan de laadpaald in de parkeergarage.

Aan het begin van de avond vertrokken uit Arnhem naar Amersfoort voor de generale repetitie bij Flehite Sinfonietta. Morgen concert aldaar. Op dezelfde lading ‘s avonds laat terug gereden naar Lelystad. Totale rit van 110km, met 30km range over bij 4 graden celsius. Maximum aangehouden snelheid 104km/u.

Leave a Reply